Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

ΥΓΙΕΙΝΟ ΠΡΩΙΝΟ ΓΙΑ……ΕΞΥΠΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ!!!!!!!!

10ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου


Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας : «Υγιεινό πρωινό»

Μάθημα «Φυσική Αγωγή»






Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας .Το σώμα μας χρειάζεται ενέργεια ειδικά μετά το βραδινό ύπνο .Την ενέργεια αυτή, τα «καύσιμα»,για να λειτουργήσει σωστά ο οργανισμός σας, την προμηθεύεται από το πρωινό γεύμα.

Ένα θρεπτικό και υγιεινό πρωινό σας παρέχει τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου, των μυών αλλά και εκείνα που θα σας βοηθήσουν να αναπτυχθείτε σωστά.

Γι’ αυτό δεν παραλείπετε ποτέ το πρωινό που θα σας εφοδιάσει με την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσετε δυναμικά και αποδοτικά την ημέρα σας.
Πράγματι, οι έρευνες αποδεικνύουν ότι οι μαθητές που παίρνουν πρωινό.
 Συγκεντρώνονται καλύτερα

 Έχουν καλύτερη μνήμη

 Είναι πιο δημιουργικοί

 Έχουν γενικά καλύτερη απόδοση

 Είναι πιο συνεργάσιμοι και με λιγότερη επιθετικότητα

 Παραπονιούνται λιγότερο για πονοκεφάλους και πόνους στο στομάχι

 Η διανοητική τους ικανότητα και αντοχή διαρκεί μέχρι αργά το μεσημέρι

 Έχουν περισσότερη ενέργεια για να αποδώσουν σε οποιαδήποτε μαθησιακή ή σωματική δραστηριότητα.
Επειδή λοιπόν νηστικό αρκούδι δεν ….μαθαίνει, ξυπνήστε λίγο νωρίτερα, και απολαύστε « σαν βασιλιάδες»( όπως λέει και ο σοφός λαός μας ότι πρέπει να τρώμε το πρωί) ,ένα πλούσιο θρεπτικό και υγιεινό πρωινό!
Τι μπορείτε να φάτε: Απλά διαλέξτε μια από τις προτεινόμενες τροφές από τις παρακάτω ομάδες τροφίμων: δημητριακά, γαλακτοκομικά, φρούτα, (πρωτείνες,υδατάνθρακες, βιταμίνες) και φτιάξτε το δικό σας πρωινό .Μια καλή ιδέα είναι: δημητριακά(κατά προτίμηση ολικής αλέσεως) με γάλα, φρούτα ή χυμό πορτοκάλι, ή γιαούρτι ή τυρί ή φρυγανιές ή ψωμί ολικής αλέσεως με μέλι ίσως σε συνδυασμό με αυγό ή άπαχο ζαμπόν ή γαλοπούλα Βέβαια και το«δεκατιανό» που θα το φάτε στο σχολείο το διάλειμμα, θα είναι υγιεινό όπως φυσικά και τ’ άλλα γεύματα της μέρας. Σωστή διατροφή με συχνή άσκηση θα σε βοηθήσουν να αναπτυχθείς σωστά .

Και μην ξεχνάτε: το πρωί όταν ξυπνώ παίρνω πάντα πρωινό!!!!Καλή σας όρεξη!!!

Η Γυμνάστρια.